Welke padelschoenen moet ik kiezen?

Welke padelschoenen moet ik kiezen?

We zien vaak padel spelers die de baan op gaan met hardloopschoenen of sneakers met als gevolg glibberen en gleien en tot overmaat van ramp met blessures de baan af. We raden dit echt af want grip en stabiliteit zijn zeer belangrijk op de padelbaan. In dit artikel gaan we je op weg proberen te helpen bij de keuze van jou padelschoenen.

De grip van een padelschoen.

De grip is misschien wel het belangrijkste aspect. Omdat je voornamelijk voorwaarts en achterwaarts beweegt maar zeker ook zijwaarts en je in beide gevallen stil wilt staan tijdens je slag omdat je gewoonweg minder tijd hebt tijdens dit dynamische spelletje en dus vooral ook niet wilt glijden (zoals bij tennis bijvoorbeeld). We zijn bij de nieuwste innovaties bij padel schoenen een duidelijke vissengraat voor de grip terug komen maar vaak ook een rondje op de voorvoet voor een snelle draaiing op de voorvoet te kunnen maken. Babolat is bijvoorbeeld een samenwerking aan gegaan met Michelin (ja die van die autobanden)
Hieronder een foto van een Munich X Padel schoen en een Babolat Padel schoen.

MUNICH X Padel schoen            BABOLAT Padel schoen

     

De Flexibiliteit van de padel schoen.

De flexibiliteit van de padel schoen is voornamelijk erg belangrijk omdat je zoals eerder gezegd veel voorwaarts beweegt. De afwikkeling van de voet en daarmee ook de schoen is heel belangrijk daar je voet natuurlijk een bolling maakt tijdens het aanzetten. Deze flexibiliteit is belangrijk in de zool en niet in de zijwaartse steun beweging van de voet/enkel. Zo heeft Babolat ervoor gekozen om de zool aan de voorvoet uit drie delen te maken waardoor je met je voorvoet meer grip hebt. Flexibiliteit in de schoen zorgt ervoor dat je gemakkelijker kan versnellen t.o.v. hardere zool.

 

De stevigheid van de padel schoen.

Nu klinkt dat nu enorm tegenstrijdig ten opzichte van het stukje hierboven, De stevigheid in de schoen is dan ook niet verwarren met die van de schoenzool. De stevigheid in de schoen is voor het zijwaartse bewegen namelijk heel erg wenselijk voor de enkel. Zo kiest Munich bij het ene model voor een verstevigde hak en extra flap t.h.v. voorvoet waardoor je de schoen extra kunt aantrekken en bij het andere model een extra sok aan de schoen vast die tevens met een harder materiaal en de veter veel steun biedt voor de zijwaartse bewegingen. Babolat kiest bijvoorbeeld voor een harder materiaal aan de buitenzijde die tevens ook wordt aangetrokken door de veter en daarmee goed aansluit aan de voet. Daarnaast zijn er nog legio ander schoenen als Asics, Nike en Bullpadel die padel schoenen produceren.

Zie hieronder de Babolat Jet Premura met het hardere materiaal en de Munich X Atomik schoen met verstevigde hakboog

BABOLAT Jet Premura        MUNICH X Atmomik
     

Bespaar dus vooral niet op je padel schoenen. Dit is echt een belangrijk aspect bij de keuze van je padel artikelen. Vele klanten en padelmaatjes hebben advies zeer gewaardeerd om niet met een tennisschoen, sneaker of hardloopschoen door te gaan maar te spelen op een "echte" padelschoen.

Mocht je nog vragen hebben of er toch niet uitkomen bij de keuze van de padel schoenen stuur ons dan gerust een whatsapp of een bericht via de chat op onze website